Son Dakika

YAZIKLAR OLSUN; UTANMADINIZ MI?

Dün akşam Euro 2024 yarı final maçında Hollanda ile karşılaşan Millilerimizi izlemek için ben de ailemle birlikte Millet Bahçesi’ne gittim. Yaklaşık 2 saat öncesinde rahat görebileceğimiz bir yerde oturalım diye yerimizi aldık. Müsabaka heyecanı yaklaşmaya başladıkça Millet Bahçesi doldu taştı.

Kolluk kuvvetlerimiz gerekli tüm güvenlik tedbirlerini almış, huzurun bozulmaması için sürekli tetikteydi. Müsabaka boyunca da gerçekten kadın, erkek, çoluk, çocuk herkes karşılıklı saygı çerçevesinde ekrana kilitlendi.

Buraya kadar her şey tamam… Asıl mesele müsabaka sonrasında, herkes dağılırken utanç tablosu gibi adeta gözler önüne serildi.

Çekirdeğini yiyen kabuğunu yere atmış, içeceğini içen bitirip yere atmış, suyunu içen pet şişesini yer atmış…

Ya hu, biz nasıl insanlar olmuşuz? Biz neden parkımıza, bahçemize sahip çıkamıyoruz, buralar milli servet? Biz neden yapılanın kıymetini bilemiyoruz?

Bilmiyor musunuz o parkları temizleyecek olanlar da sizin, bizim gibi insan evladı ve sabaha kadar bıraktığınız pisliği temizleyecekler... Çok mu zor yediğinin, içtiğinin artığını bir poşete koyup giderken yanına alıp da çöpe atmak?

Ben bu vatanın evladı olarak gördüklerim karşısında çok utandım, siz utanmadınız mı yaptığınızdan? Bu kadar mı duyarsız olduk gerçekten?

Kimse kusura bakmasın, sizin keyfiniz olsun, sosyalleşin, milli ruhu hep birlikte yaşayalım diye bir organizasyon yapılıyorsa, siz de yapılana sahip çıkmak zorundaydınız.

Çıkmadınız, yazıklar olsun!

Özge YILMAZ yazdı...

117 0

Copyright © H6 Medya Tüm Hakları Saklıdır.

WebAdası