Son Dakika

VEKİL ÖZCAN FINDIK FİYATI İÇİN BASTIRIYOR

CHP Düzce Milletvekili Talih Özcan, fındık üreticilerinin sorunlarını gündeme aldığı TBMM konuşmasında desteklerin yetersiz, alım fiyatlarının düşük ve üreticinin fındıktan kaçmaya çalıştığına dikkat çekerek, “Artık bu sene fındık üreticisinin yüzünü güldürelim. Gelin taban fiyatı 200 TL olarak açıklayalım. Düzce ve Karadeniz Bölgesi güzel haberler bekliyor” dedi.

Düzce’nin sorunlarını sık sık Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıyarak vatandaşların takdirini toplayan CHP Düzce Milletvekili Talih Özcan, fındık sorunun peşini bırakmıyor.

Düzce ve Karadeniz Bölgesi’nin tarım alanındaki en önemli geçim kaynağı olan fındık, üreticisinin bu yıl yüzünü güldürsün diye taban fiyat açıklanmadan bastıran Özcan, TBMM’de yaptığı konuşmasında sezonun başlamasına kısa süre kaldığına dikkat çekerek, şöyle konuştu:

“Beş yüz binden fazla üretici ve milyonlarca kişi ailesi ile birlikte geçimini fındıktan sağlamaktadır. Fındık üretici her yıl tüccarların ve yabancı firmaların insafına bırakılıyor. Gübre, mazot, işçilik gibi maliyetler her geçen gün artıyor.

Destekler yetersiz, alım fiyatları düşük. Ekim alanları azalıyor, üretici fındıktan kaçmaya başladı. Dünyada fındık üretimi konusunda dünyadaki payımız yüzde 80’lerden yüzde 70’lere geriledi. Fındık ihracatımız her geçen gün düşüyor. Sorunlar acilen çözülmelidir. Ülkemizin dünya şampiyonu olduğu fındık sektörünü yeniden ayağa kaldırmalıyız.

Artık bu sene fındık üreticisinin yüzünü güldürelim. Gelin taban fiyatı 200 TL olarak açıklayalım. Düzce ve Karadeniz Bölgesi güzel haberler bekliyor.”

75 0

Copyright © H6 Medya Tüm Hakları Saklıdır.

WebAdası