Son Dakika

TMO’DAN BEKLENEN HABER GELDİ

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) üreticilerin dört gözle beklediği fındık alım fiyatlarını açıkladı. Buna göre, 2024-2025 sezonu kabuklu fındık alım fiyatları yüzde 50 sağlam iç fındık esasına göre levant kalite fındık için 130 TL, Giresun kalite için 132 TL kilogram fiyatı belirlendi.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Düzce’de üreticilerin dört gözle beklediği fındık alım fiyatlarını açıkladı. Beklenenin altında kalması nedeniyle üreticisini üzen bir fiyat belirlemesi yapan TMO tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Levant kalite fındık için 130 TL, Giresun kalite fındık için 132 TL fiyat belirlendi

“Kabuklu fındık alım fiyatları, fındık üreticilerinin depolama ve finansman ihtiyaçlarının karşılanması ile pazarlama kaynaklı yaşanabilecek sıkıntıların giderilmesi amacıyla, hasat dönemi öncesinde aşağıdaki gibi kararlaştırılmıştır.

2024/2025 sezonu kabuklu fındık alım fiyatları yüzde 50 sağlam iç fındık esasına göre;

- Levant kalite için    130 TL/Kg

- Giresun kalite için   132 TL/Kg olarak belirlenmiştir.

Bakanlığımızın üreticilere vereceği alan bazlı destek, mazot ve gübre desteği ile birlikte düşünüldüğünde Levant kalite için 133 TL/Kg, Giresun kalite için ise ortalama fiyat 135 TL/Kg olacaktır.

Ayrıca yüksek randımanlı fındığa (50 randımanın üzerindeki her +1 randıman için) 1,30 TL/Kg ilave fiyat verilecektir.”

19 Ağustos tarihi itibariyle başlanacak alımlar randevulu yapılacak

Ayrıca TMO’nun fındık alımları konusunda her türlü teknik altyapı, depolama, personel ve finansman hazırlıklarını tamamladığı bildirilerek şu bilgilendirmelerde bulunuldu:

“Üreticilerimiz 12 Ağustos’tan itibaren TMO iş yerleri ile www.tmo.gov.tr adresi ve e-devlet üzerinden randevularını alabilecektir.

Kabuklu fındık alımlarına 19 Ağustos’ta başlanacak olup alımlar önceki yıllarda olduğu gibi randevulu yapılacaktır.

Üreticilerimizin TMO’ya ürün teslim ederken rutubetten dolayı sıkıntı yaşamamaları için ürünlerini kurutmaya azami özen göstermeleri gerekmektedir.”

 

151 0

Copyright © H6 Medya Tüm Hakları Saklıdır.

WebAdası