Son Dakika

TARİH, SAAT VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR BELİRLENDİ

Anadolu Otoyolu’nun Abant-Kaynaşlı Kavşağı İstanbul istikametinde yürütülen çalışma nedeniyle araç trafiğinin D-100 üzerinden sağlanması ve meydana gelen birçok ölümlü ve yaralamalı kaza ile sonuçlanması sonrasında ağır taşıtların bu yolu kullanmalarına ilişkin 1 Eylül itibariyle sınırlandırma getiriliyor. İşte detaylar…

Bir süredir Bolu Tüneli’nin İstanbul yönündeki Abant-Kaynaşlı Kavşağı arasında yürütülen çalışma nedeniyle trafiğin D-100 üzerinden Bolu Dağı'na verilmesinin ardından yaşanan ölümlü ve yaralamalı kazalar sonrasında çeşitli önlemler alınmaya başlanıyor.

1 Eylül itibariyle ağır taşıt geçişine izin verilmeyecek

Karayolları Genel Müdürlüğü’nden gelen açıklamada Bolu Dağı geçişinde oluşan yoğunluğun azaltılması amacıyla 1 Eylül 2024 Pazar günü 14:00-23:00 saatleri arasında yapılacak denetimlerle ağır taşıt trafiğinin Ankara-İstanbul istikametindeki devlet yolunu ve otoyolu kullanımları sınırlandırılacağı bildirildi.

Alternatif güzergahlar belirlendi

Sınırlandırma işleminin detaylarına ilişkin ise şu bilgilendirmelerde bulunuldu:

“Sınırlandırma işlemi Ankara tarafında şehrin çıkış noktalarından; Karadeniz tarafında ise Karabük Kavşağı'ndan itibaren yapılacaktır. Bu süreçte ağır taşıt trafiği Ankara-Beypazarı-Nallıhan-Mudurnu-Sakarya (Akyazı) güzergahı üzerinden sağlanabilecektir. Bu yol, ağır taşıtlar haricindeki tüm araç sürücüleri için de alternatif bir güzergâh olarak kullanılabilecektir.

Ankara'dan İstanbul yönünde Anadolu Otoyolu ve Ankara-Bolu Devlet Yolu'nu tercih eden ağır taşıtlar haricindeki araç sürücüleri ise Bolu Dağı geçişinde D-100 Devlet Yolu'na alternatif olarak Bolu-Mudurnu-Sakarya (Akyazı) aksını tercih edebilirler. Sürücülerimizin seyahat planlarını yaparken bu hususları göz önünde bulundurması, trafik işaret ve işaretçilerine uyması önem taşımaktadır.”

116 0

Copyright © H6 Medya Tüm Hakları Saklıdır.

WebAdası