Son Dakika

İTALYAN DEVİN TÜRKİYE’DEKİ EN BÜYÜK TEDARİKÇİSİ

Yapılan açıklamaya göre İtalyan çikolata firmasının Türkiye’deki en büyük tedarikçisi Ferrero, alınan karar göre Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)’dan daha düşük fiyata fındık alamayacak.

Türkiye'nin fındık üreticileri için hayati öneme sahip olan bir sorun, Rekabet Kurumu tarafından sonlandırıldı. Dünya çapında önemli olan İtalyan çikolata firması Nutella ve Türkiye'deki en büyük fındık tedarikçisi olan Ferrero ile anlaşmazlık çözüldü.

İddialar, şirketin piyasa yapısını bozduğu ve Türk fındığını düşük fiyatlarla yurt dışına sürdüğü yönündeydi. Soruşturma kapsamında şirketin üretimden ihracata kadar olan süreçteki tüm aşamalarda alım, kırım ve ihracat faaliyetleri mercek altına aldı.

Ferrero, Rekabet Kurumu'na verdiği taahhütte, piyasada rekabetçi endişeleri gidereceğini belirtti. Bu taahhüt, özellikle kabuklu fındık alımlarında belirlenen müdahale referans fiyatının altında işlem yapmayacakları yönünde.

İtalyan gıda devi Ferrero, Türkiye'deki fındık üreticilerine yönelik önemli bir karar aldığını açıkladı. Bu karara göre şirket, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından belirlenen taban fiyatının altında kabuklu fındık alımı yapmaktan kaçınacak.

Konuyla ilgili yorum yapan bazı üreticiler ise Ferrero TMO’dan daha düşük fiyatla fındık alamayacağına göre fındığını Ferrero’ya satmaya daha sıcak bakıyor. Üreticisini açıklanan kilogram fiyatı nedeniyle zaten üzen ve 45 günden önce ödeme yapmayan TMO da böylece kendisini devre dışı bırakmış oluyor. Her türlü üreticisinin mağdur olduğu fındık, kış aylarında fiyatının artacağı umuduyla bekletenlerin de hayallerini suya düşürüyor.

174 0

Copyright © H6 Medya Tüm Hakları Saklıdır.

WebAdası