Son Dakika

EFTENİ SİGORTA VATANDAŞLARI UYARDI

Efteni Sigorta Yetkilisi Salih Bal, doğal afetlerin binalarımıza verdiği zararın karşılanması konusunda zorunlu kılınan Doğal Afet Sigortası (DASK)’nın her yıl düzenli olarak yaptırılması gerektiğini belirterek, “Biz 2 yıl önce yaşanan mağduriyetlere tanık olduk. Lütfen DASK sigortanızı yaptırmayı ihmal etmeyin. Kimsenin canı yanmasın” dedi.

17 Ağustos Büyük Marmara Depremi’nin yıldönümünde gündeme gelen bir konu da Zorunlu Doğal Afet Sigortası (DASK)…

Efteni Sigorta Limited Şirketi Yetkilisi Salih Bal, vatandaşları deprem sonrasında mağdur olmaması için uyardı.

1999 yılından bu yana 17 Ağustos ve 12 Kasım tarihlerinde yaşadığımız büyük depremlerin yıldönümünde aynı acıyı yaşadığımıza dikkat çeken Bal, şu ifadelerde bulundu:

“Depremler binalarımıza hasar veriyor”             

“Depremler büyük yıkımlara neden oluyor, binalarımıza hasar veriyor. Bunu en yakın 23 Kasım 2022 yılında yaşadığımız 5.9 şiddetindeki depremde gördük. Vatandaşlarımız daha sabahında dükkanımızı deprem sigortasını sorgulamak için doldurdu. Hasar başvuru ve tespitleri konusunda tüm özverimiz ve hassasiyetimizle yardımcı olduk.

“2 yıl önce yaşadığımız depremde DASK yaptırmayanların yaşadığı mağduriyete tanık olduk”

Fakat özellikle devletimizin zorunlu kıldığı Doğal Afet Sigortasını yaptırmayan vatandaşlarımızın yaşadığı mağduriyetlere de üzülerek tanık olduk. İhmal edenlerin tabi canı da yandı, bir talepleri olamadı. Sigortasını yaptıran vatandaş depremin verdiği hasarın bedelini alabildi fakat yaptırmayanlar mağdur oldu.

“Herkes DASK sigortasını yaptırsın; kimse mağdur olmasın”

Biz bir sigorta acentesi olarak bunlara şahit olduğumuz için deprem bölgesi olan ülkemizde ve ilimizde tüm vatandaşlarımızın Doğal Afet Sigortalarını yaptırmaları konusunda uyarıyoruz. Lütfen herkes her yıl düzenli olarak zorunlu olan bu sigortayı yaptırsın. Kimse mağdur olmasın.”

122 0

Copyright © H6 Medya Tüm Hakları Saklıdır.

WebAdası