Son Dakika

DÜZCE’DE ÜRETİM YAPAN O İŞLETMELER DENETLENDİ

Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı Gıda Kontrol Görevlileri tarafından Düzce’de faaliyet gösteren süt ve süt ürünü işletmelerine yönelik denetim yapıldı. Denetimler sonucunda durumları uygun olmayan işletmelere yasal işlem başlatıldı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın talimatıyla ülke genelinde 12-29 Ağustos 2024 tarihleri arasında süt ve süt ürünleri üreten işletmelerde eş zamanlı olarak resmi kontrol programı başlatıldı. Bu kapsamda Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol Görevlisi personeli tarafından söz konusu işletmelere yönelik olarak yoğun bir mesai harcandı.

Düzce’de bulunan 10 adet süt ve süt ürünü üreten işletmede denetimler gerçekleştirilirken denetimler sonucunda durumu uygun olmayan işletmelere gerekli yasal işlem tesis edildi. Ayrıca düzeltici faaliyette bulunması istenen işletmeler de takibe alındı.

Tüketicilerin sağlığı ve menfaatlerinin en üst düzeyde korunması ile firmalar arasında haksız rekabetin önlenmesi amacıyla güvenilir olmayan gıdayı arz edenlere göz açtırılmayarak gerekli yaptırımların uygulandığı da bildirildi.

Öte yandan vatandaşların gıda ile ilgili karşılaştıkları olumsuz durumları Alo 174 veya 0501 174 0 174 WhatsApp Gıda İhbar Hatları üzerinden şikayetlerini bildirmeleri istenirken bunun bir vatandaşlık görevi olduğu ve gıda güvenilirliği ile tüketici menfaatleri açısından büyük önem teşkil ettiği vurgulandı.

161 0

Copyright © H6 Medya Tüm Hakları Saklıdır.

WebAdası