Son Dakika

DÜZCE VALİLİĞİ DUYURDU

Düzce Valiliği, Batı Karadeniz Bölgesinde 24 Ağustos 2024 tarihi itibariyle av sezonunun başlayacağını duyurdu.

10 Ağustos’ta Ege ve Marmara Bölgeleri’nde başlıyor

Düzce Valiliği’nden yapılan açıklamada ülkemizde 2024-2025 av sezonunun 10 Ağustos 2024 tarihinde Ege Bölgesinde (Manisa, İzmir, Aydın, Uşak, Muğla, Balıkesir, Çanakkale illerinde) ve Marmara Bölgesinde (İstanbul, Kocaeli, Bursa, Bilecik, Yalova, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ illerinde) başlayacağı bildirildi.

24 Ağustos itibariyle Akdeniz, İç Anadolu ve Batı Karadeniz Bölgeleri’nde avlanmak serbest olacak

24 Ağustos 2024 tarihinde ise Doğu Akdeniz, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Doğu Karedeniz ve Batı Karadeniz Bölgelerinde, 31 Ağustos 2024 tarihinde ise Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde av sezonu başlayacağı duyuruldu.

Ayrıca 10 Ağustos 2024 tarihinde Ege ve Marmara Bölgelerinde, 24 Ağustos 2024 tarihinde Doğu Akdeniz, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Doğu Karedeniz ve Batı Karadeniz Bölgelerinde, 31 Ağustos 2024 tarihinde ise Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerin bıldırcın, üveyik, alakarga, küçük karga, ekinkargası, leşkargası, karabatak, saksağan, yaban domuzu ve çakal avı ile başlayacağı bildirildi.

Alınan karar uyarınca Çarşamba, Cumartesi, Pazar ve resmî tatillerde (idari tatiller de dahil) av yapılabilecektir. Yaban domuzu ve 1. Grup kuşlar ile 3. Grup kuşların avı ilave olarak Salı günüde yapılabilecek.

Avcıların avlanma hakkını elde edebilmeleri için Avcılık Belgesi almaları ve belirlenen avlanma izin ücretini Bakanlığımız Bölge Müdürlüğü (Doğa Koruma ve Milli Parklar) İl Şube Müdürlüklerinin döner sermaye işletmesine ait hesaplarına yatırmaları gerekiyor.

Avcılar, Avlak Yönetim Bilgi Sisteminden (AVBİS), Avcı Avlakta Mobil Uygulamasından (AVA) ve 0850 888 06 06 numaralı çağrı merkezinden gerekli izni aldıktan sonra, genel ve devlet avlaklarda avlanabilecek.

139 0

Copyright © H6 Medya Tüm Hakları Saklıdır.

WebAdası