Son Dakika

DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN O İDDİALARA İLGİNÇ AÇIKLAMA

Düzce Belediyesi, dün yabancı uyruklu bir kişi tarafından kullanıldığı iddia edilen cenaze aracının kazaya karışmasına ilişkin bir açıklama yaptı. Kazaya karışan kişinin belediye personeli olduğunu belirten Düzce Belediyesi, şahsın 5 yıl önce mahkeme kararı ile ehliyetine el konulduğunu ve kurum tarafından personele yönelik soruşturma başlatıldığını bildirerek daha ilginç bir açıklamaya imza attı.

Dün, bir sosyal medya kullanıcısının Düzce’yi X’de gündem yaptığı haberimizin ardından Düzce Belediyesi’nden açıklama geldi.

Düzce Belediyesi’ne ait cenaze aracı, İngiliz vatandaşı olduğu söylenen bir kişi tarafından kullanılırken, hızla geldiği esnada duramayarak otomobile arkadan çarptığı iddia edilmişti.

“Belediye personelimiz, 2019 yılında mahkeme kararı ile ehliyetine el konulmuş”

Yaşanan trajikomik komik durumun ardından Düzce Belediyesi’nin açıklaması ise bizce daha komik. Yapılan açıklama detayları ile şöyle:

“Mezarlık İşleri Müdürlüğü personelimiz H.H.Y., cenaze hizmetlerinde kullanılan 81 ACE 996 plakalı cenaze nakil aracı ile Necmi Hoşver Caddesi’nde seyir halindeyken, direksiyon hakimiyetini kaybederek park halindeki araca çarpmak suretiyle trafik kazasına karışmıştır.

2016 yılında belediyemizde göreve başlayan H.H.Y., işe alınma sürecinde sürücü belgesi de dahil olmak üzere tüm evraklarını eksiksiz olarak sunmuştur.

2019 yılından itibaren ise Mezarlık İşleri Müdürlüğü’nde görevli olan ilgili personelimiz, mahkeme kararı ile sürücü belgesine el konulmasına rağmen, kurumumuza bu konuda herhangi bir yazılı ve sözlü beyanda bulunmamıştır.

Bugün sabah saatlerinde yaşanan olay üzerine kamuoyuna yansıyan haberlerde yer aldığı gibi; H.H.Y. adlı personelimizin İngiliz ya da yabancı bir ülke vatandaşı olduğu bilgileri gerçeği yansıtmamaktadır. Kurumumuz tarafından ilgili personelimiz hakkında soruşturma başlatılmıştır.”

“Belediyeyi babasının çiftliği zannediyor ama rahat olun biz soruşturma başlattık”

Açıklamada aslında diyor ki, kazayı yapan İngiliz vatandaşı değil ama belediyemiz mezarlıklar işleri müdürlüğümüzde çalışan personel. 2019 yılında personelimizin ehliyetine mahkeme kararı ile el konulmuş, bize de bu konuyla ilgili beyanda bulunmamış. Kamuoyuna yansıyan haberler gerçeği yansıtmıyor, çünkü bizim personelimizden haberimiz yok ve belediyeyi babasının çiftliği zannediyor. Ama tereddüt etmeyin biz soruşturma başlattık.

307 0

Copyright © H6 Medya Tüm Hakları Saklıdır.

WebAdası