Son Dakika

BU OLAY DÜZCE’DE BÜYÜK SES GETİRDİ

Akçakoca’da mülk sahibi olduğu sitede haşema ile yine mülkiyet hakkına sahip olduğu ortak havuza girmek istediği sırada site yönetici ve görevlisi tarafından engellenmeye çalışıldı. O anları cep telefonu kamerası ile kayıt altına alan kadın, soluğu Akçakoca Emniyeti’nde aldı. Yapılan suç duyurusu sonrasında Düzce Valiliği tarafından yapılan açıklamada site yönetici ve görevlisi hakkında soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Akçakoca’da böyle olay ne görüldü, ne duyuldu… İlçede bulunan bir sitede yaşanan son derece çağdışı olay, büyük ses getirdi.

Haşema ile havuza girmek isteyen kadın ayrımcılığa uğradı

Sitede mülkü bulunan, yine mülkiyet hakkına sahip olduğu havuza tesettürlü kadınların mahremiyetini koruduğu, deniz ve havuza girdikleri haşema ile girmek isteyen Meral Algün, site görevlisi tarafından uyarıldı. Haşema ile havuzu kullanamayacağı söylenen Algün, özel mülkünü istediği şekilde kullanabilme hakkına sahip olduğunu ve yaşadığı durumun ayrımcılık olduğunu söyleyince site görevlisi yine girmemesi gerektiğini belirtti.

Taciz edildi, hakkını aramaktan kaçınmadı!

Ardından site yöneticisi A. K. tarafından uyarılan kadın, bir yandan yaşadığı mağduriyeti kayıt altına almak istediğinde yine tepki ile karşılaştı. A. K. tarafından neyi belgelediği sorulunca da kendisinin taciz edildiğini söyleyen mağdur kadın Meral Algün, sitenin bir kuralı olduğu iddiasıyla karşılaştı.

Yaşadığı korkunç psikolojik tacizin ardından soluğu Akçakoca İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde alan kadın, site yönetici A.K. ve görevlisi S.D. hakkında, dini özgürlüklere müdahale gerekçesi ile şikayetçi oldu.

Şahıslar gözaltına alındı, haklarında suç duyurusu başlatıldı

Şahısların gözaltına alınmasının ardından ise Düzce Valiliği’nden gündemi meşgul eden konuya ilişkin açıklama gecikmedi.

Konuya ilişkin yapılan bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi:

“Akçakoca ilçemizde, özel bir sitede yaşanan tesettür mayo/haşema ile havuza giren vatandaşımıza müdahale edilmesiyle ilgili sosyal medyada yayımlanan görüntüler üzerine kamuoyunun aydınlatılması gereği hasıl olmuştur.

Haberde yer alan kadın vatandaşımızın Ayazlı Mahallesi’ndeki bir sitede yazlığının olduğu, 24.07.2024 günü saat 18:30 sıralarında siteye ait ortak havuza tesettürlü olduğu için haşema ile girdiği ve bir müddet sonra site görevlisi ile site yöneticisinin yanına gelerek haşema ile havuza girmesinin yasak olduğunu, site yönetiminin aldığı karar nedeniyle sadece mayo veya şort ile havuza girilebileceğini, havuza haşema ile girmesi durumunda havuzu kapatacakları ifadeleri üzerine kadın vatandaşımızın site görevlisi ve site yöneticisinden şikayetçi olduğu tespit edilmiştir.

Konu hakkında şüphelilerin alınan ifadelerinin ardından Cumhuriyet Savcılığınca gözaltı kararı verilmiştir. Ayrıca Valiliğimizce de ayrımcılık içeren bu konu hakkında inceleme başlatılmıştır.”

https://youtu.be/s5vu-yMe80Q

234 0

Copyright © H6 Medya Tüm Hakları Saklıdır.

WebAdası